Complete douchecabine met achterwand

Complete douchecabine met achterwand

De badkamer in huis is steeds meer een plek om tijd voor jezelf te nemen. Bij een verbouwing van je badkamer is het dan ook mogelijk om er een eigen paradijsje van te maken. Met een complete douchecabine met achterwand in de installatie van je nieuwe douchecabine erg eenvoudig. Houd bij het maken van de keuze vooraf al rekening met welke sfeer je precies wilt realiseren. De kleuren en materialen spelen daarin een grote rol. Een zwarte douchecabine voorziet bijvoorbeeld in een exclusief en stijlvol karakter en een witte douchecabine is tijdloos en modern. Aangezien een douchecabine een grote invloed heeft op de uitstraling in de badkamer is het belangrijk om daarin de juiste keuze te maken. Daarom krijg je hier de beste tips om de perfecte douchecabine voor je badkamer aan te schaffen.

Creëer eenheid met een complete douchecabine met achterwand

Een complete douchecabine met achterwand is als het ware zo neer te zetten. Het voordeel hiervan is dat je je een volledige set koopt en daarmee eenheid in de badkamer creëert. Dat maakt het ook direct mogelijk om met de kleur, design en het materiaal rekening te houden. Bij een dergelijke uitvoering is het wel belangrijk dat de wand in de badkamer recht en vlak is. Indien dat niet zo is dan sluit de douchecabine niet mooi aan op de muur en ontstaat er een loze ruimte. Dat doet het effect van de stijlvolle eenheid teniet.

Alternatief: een douchecabine zonder achterwand

Een douchecabine is een af te sluiten ruimte om te douchen en voorkomt dat het water de badkamer instroomt. Er zijn verschillende uitvoeringen te onderscheiden. Doorgaans bestaat een cabine uit meerdere wanden en een deur. Een van de varianten is een gesloten cabine, waarbij er geen achterwand aanwezig is. De muur functioneert in dit geval als achterwand van de cabine en deze is door middel van muurprofielen aan de wand vast te maken. De gesloten doucheruimte biedt de keuze om bijvoorbeeld een tegelvloer als ondergrond te gebruiken, maar het is ook mogelijk om de cabine te combineren met een douchebak.

Houd rekening met de vorm van de douchecabine

Bij het maken van een keuze voor de perfecte douchecabine is er ook rekening te houden met het ontwerp. Er zijn namelijk verschillende vormen om uit te kiezen. Een van de ideale vormen voor een kleine badkamer is een vijfhoekdouchecabine. Wil je liever een ronde vorm dan is een kwartronde douchecabine eveneens ideaal voor kleinere badkamers. Heb je een grote badkamer dan is het mooier om voor een vierkante of rechthoekige douchecabine in de badkamer te plaatsen. De vorm bepaalt overigens mede de sfeer in de badkamer. Rechte vormen zijn modern en strak en ronde vormen passen bijvoorbeeld prachtig in een meer klassiek ingerichte badkamer. Heb je ook een bad? In dat geval is het aan te raden om voor een uniforme uitstraling een douchecabine in dezelfde vorm te kiezen. Bij de keuze voor een vorm is het eveneens van belang om op de afmetingen van de douchecabine te letten.

Let op het type deur

De uitvoering van de deur van de douchecabine is ook nog belangrijk. Een schuifdeur is wat dat betreft perfect voor kleine badkamers. Heb je meer ruimte dan is het aan te raden om een douchecabine met een draaideur te kopen. Deze deuren zijn eenvoudiger schoon te maken, zijn mooier en draaien doorgaans naar binnen en naar buiten.

Kijk naar het materiaal

Het materiaal van de douchecabine is ook nog van belang als het gaat om de kwaliteit en om de uitstraling. Zo verschilt de uitstraling tussen wit en chroom, maar ook tussen RVS en zwart. Kijk naar de samenstelling en kleur van andere materialen in de badkamer om tot de juiste keuze te komen. Voor wat betreft de beglazing zijn er ook verschillende opties, zoals spiegelglas dat je badkamer groter doet lijken. Of chinchillaglas, zodat alleen contouren te zien zijn van degene die in de douchecabine staat. Zo is het ook mogelijk om voor een douchecabine met helder glas te kiezen.

Vergelijk prijzen

Uiteraard is het ook nog van belang om op het budget te letten. Er is wat dat betreft een groot en divers aanbod met complete douchecabines met achterwand beschikbaar, waarbij er met alle belangrijke punten rekening is te houden. Het is bovendien gemakkelijk om de prijzen van geschikte douchecabines met elkaar te vergelijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *